Futsal-liiga

11.03.2023

FC Kiisto - AU klo 18.00

Pelipaikka: Vamian Hansakampus
Liput:
Lopputulos: 4-6

Ennakko

Isoja pisteitä jaossa lauantaina Vaasassa

Futsal-Liigan runkosarja jatkuu kohti loppuhuipennusta maajoukkuetauon jäljiltä. AU:n kierroksen 21 peli on vierasottelu Vaasassa FC Kiistoa vastaan.

 

Kupletin juoni on selvä. AU tarvitsee edelleen pisteitä, jotta se voi nousta pois karsijan paikalta. Isäntäjoukkue Kiiston kohtalo on ollut sinetöitynä jo jonkin aikaa, joukkue tippuu suoraan Ykköseen ensi kaudeksi, kun pistepottiin on kertynyt van viisi sarjapistettä kauden aikana. Heillä on täten kiusaajan rooli.

 

Edellä mainituista pisteistä kaksi tuli alkusyksystä vieraspelistä Loimaalla, kun Kiisto haki voiton aina rankkarikisaan asti venyneestä ottelusta. Tuolloin nähtiin ottelu, jossa puolustuspeli oli keskiössä. Varsinainen peliaika päättyi maalilukemin 1-1. Alastaron osuman viimeisteli Ilari Mettälä, joka johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä ja on onneksi mukana myös Vaasassa. Hienoa on myös Jani Luoman paluu pelikieltonsa jäljiltä, joten AU saa tältä kaudelta tutun ykköskenttänsä pitkästä aikaa kasaan.

 

Kiiston loppukiri jäi yllättävän vaisuksi, kun pelissä oli sarjapaikka lajin parrasvaloissa. Joukkue on toki antanut isosti tasoitusta maalivahtipelissä, kun - Alastaron pallosateissa torjuntaoppinsa saanut - Teemu Kulmala on ollut monta kierrosta sivussa saatuaan älyttömän kovan kudin päähänsä.

 

Pisteiden osalta lähtötilanne on sama kuin muutaman edellisen kierroksen alkaessa. Riemu on AU:ta pisteen edellä ja TPK kaksi. Kolmikko on melko koomisesti onnistunut välttämään lisäpisteitä viime peleissä. Edellisellä kierroksella jokainen hävisi ottelunsa maalilla. AU taipui SoVolle maalein 5-6. Tuo kitkerä matsi on unohdettu jo aikaa sitten ja Vaasaan lähdetään vain voitto mielessä.

 

Päävalmentaja Sami Happonen lausui sanapankkinsa tyhjäksi ennen lauantain matsia.

 

- Nyt tarvitaan tekoja, ei puheita.

 

Kerrataan loppuun vielä karsintapeikkoa vastaan taistelevan kolmikon otteluohjelmat. AU kohtaa Kiiston lisäksi vielä GFT:n. Riemu kohtaa myös GFT:n ja paikalliskilpailija KaDyn. TPK isännöi kauden loppuun Mad Maxia ja SoVoa.

 

Launtain pelit näkyvät tuttuun tapaan Ruudusta. Ilahduttavaa on se, että Vaasaan matkaa myös pienoinen Purppuralohikäärmeiden fanibussi. Ottelu alkaa klo 18:00.

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet