Futsal-liiga

08.12.2021

AU - GFT klo 19.30

Pelipaikka: Loimaan liikuntahalli
Liput:
Lopputulos: 3-7

Ennakko

Keskiviikon herkkupala: AU - GFT

 

Alastaron Urheilijat hakee positiiviselle vireelleen jatkumoa, kun se saa keskiviikkona vieraita Espoosta. Vastaan asettuu yksi Suomen menestyneimmistä seuroista, kun GFT hyökkää Loimaan liikuntahallin parketille.

 

GFT on napannut liigassa jokaista mitalin väriä kolme kappaletta, mutta edellisestä nappikaudesta on jo muutamia vuosia. Joukkueen johtohahmo on Panu Autio, joka ei aktiivisesti futsalia seuraaville ihmisille esittelyjä kaipaa. Hän on kaikkien aikojen maalipyssy Suomen A-maajoukkueessa rikottuaan hiljattain sadan maaottelumaalin rajapyykin. Juonikas vasuri on pelannut uransa aikana ammattilaisena muun muassa Venäjällä ja Espanjassa.

 

Kyseisen maajoukkuekapteenin lisäksi Golden Futsal Teamissa pelaa kolme muuta maajoukkuemmiestä. Miikka Hosio on maaliahne kehäkettu ja kokenut Antti Koivumäki puolestaan on takuuvarma torjuja tolppien välissä. Nuoresta kaartista Henri Alamikkotervo taistelee paikastaan talven EM-kisoihin.

 

AU lähtee hyvin samalla kokoonpanolla GFT-taistoon kuin viikonloppuna voitokkaassa JoSePa-ottelussa pelasi. Pari pelaajaa palaa nyt pelikuntoisina takaisin vahvuuteen ja Sami Happonen palaa sairaslomaltaan aluksi penkin taakse.

 

Joukkue hamuaa todella lisäpisteitä sarjataulukkoon, luodakseen painetta yhden voiton päässä oleville JoSePalle ja TPK:lle. Ottelu on syyskauden viimeinen, joten siinäkin mielessä olisi sille hienoa saada voitokas päätös.

 

Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa kahdesti. AU voitti syksyn viimeisessä harjoitusottelussa juurikin GFT:n maalilla. Peli oli kyllä varsin tilanne- ja tunnerikas, kun tuomareina oli vain piiritason miehiä, liittotuomarien koulutuspäivien vuoksi. Tuolloin espoolaisilta puuttui maajoukkuenelikko. Tosin myös AU:lta oli sivussa ykköskorin äijiä.

 

Legendaarisempi kohtaaminen GFT:n kanssa nähtiin Futsal Cupin puolivälierissä joulukuussa 2015 lähes tasan kuusi vuotta sitten. Alastarohalli oli täydempi katsojista kuin koskaan aiemmin. Patja- ja tuolivarastoihinkin tungettiin ihmisiä useammalle riville. Runsaslukuinen yleisö palkittiin todellisella trillerillä. Varsinainen peliaika päättyi tasan 7-7. Edessä oli jatkoaika, minkä jälkeen lopputulos oli 9-10 espoolaisten eduksi.

 

Ottelu muistetaan siitä, kuinka Autio joutui ammattilaisena kotiyleisön silmätikuksi, ja AU:n osalta Ilari Mettälä pelasi elämänsä pelin tehden seitsemän maalia.

 

Edessä on yksi otteluohjelman ehdottomista helmistä, joka kannatta tulla katsomaan paikan päälle. Ottelussa suoritetaan myös perinteisen joulukorin arvonta.

 

Ovet avataan yleisölle klo 18.45. Ottelu alkaa 19.30.

Tapahtumassa tarkastetaan koronapassit- tai todistukset.

Jos et pääse paikan päälle, ottelu näkyy Ruudusta.

Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet