Alastaron liigajoukkue valmis - kaikki pelit näkyvät Ruudusta

Futsal-Liiga potkaistaan käyntiin perjantaina klo 19.00. Alastaron Urheilijoilla on kunnia pelata koko sarjan avausottelu, kun se saa vastaansa Turun Pallokerhon Loimaan liikuntahallilla. Kausi on AU:lle historian ensimmäinen Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

Valmistautuminen alkavaan sesonkiin on mennyt hyvin. Joukkueharjoittelu alkoi kuukautta aiemmin menneisiin kausiin nähden, ja harjoitusotteluissa AU on esiintynyt lupauksia herätellen. Viininpunaiset viritteli ottelukuntoaan pelaamalla kolme harjoitusottelua viikon sisään. Rupeama alkoi viime sekuntien tappiolla Suomen U19-maajoukkueelle Eerikkilässä maalein 3-2. Loimaalla AU voitti nuoren LoPS YJ:n maalein 12-2 ja GFT:n 5-4. Etenkin voitto espoolaisesta GFT:stä oli itseluottamusta nostattava, sillä joukkue on liigassa vuosittain playoff-tason joukkue.

 

Alastaron pelaajavalmentaja Sami Happonen on positiivisin mielin harjoituskauden päätyttyä ja luottavainen kokoon saatuun pelaajaryhmään.

 

- Joukkue on entistä vahvempi. Olin tyytyväinen pre-seasoniin ja etenkin "peliviikkoon". Pelaaminen ei ollut millään muotoa valmista, mutta silti saatiin hyvää tulosta aikaan ja paljon hyvääkin kentällä tapahtui. Treeneissä on menty tosissaan, joukkuehengen kärsimättä, ja uudet naamat ovat päässeet hyvin mukaan. Kun kaikki pelaajat ovat kunnossa, kilpailutilanne tulee olemaan kova, Sami Happonen kommentoi.

 

Uusilla naamoilla S. Happonen tarkoittaa Teemu Virtasta ja Emdad Palania. He ovat AU:n täsmähankinnat tälle kaudelle. Virtanen siirtyi Alastarolle Lauttakylän Lujasta ja Palani turkulaisesta FC Nations Unitedista, joten kummatkin pelaajista olivat jo ennestään tuttuja AU:n valmennusjohdolle.

 

Palani tulee vahvistamaan Purppuralohikäärmeiden maalivahtiosastoa, koska Petri Niinimäki on loukkaantumisen vuoksi pitkään sivussa. Kausi avataan täten maalivahtikaksikolla Palani ja Henri Saarinen.

 

12 joukkueen sarjassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsevät "pleijareihin". Sijalle 12 jäänyt putoaa suoraan Ykköseen ja 11. joutuu liigakarsintoihin.

 

- Kunhan karsinnat ja putoaminen vältetään, niin se on ihan ok suoritus. Pleijarit olisi meille jo pieni mestaruus, Sami Happonen tietää.

 

Lajipiireissä alkavaa kautta on pidetty ennakkoon liigahistorian kovatasoisimpana. Syitä tähän on se, että valtaosa Suomen maajoukkuepelaajista pelaa sarjassa, koska maajoukkueella on tulevana talvena edessään ensi kertaa EM-kisat. Pelaajat haluavat optimaalisen valmistautumisen kisoihin kotimaan parketeilla epävarmoina korona-aikoina.

 

Lisäksi sarjasta löytyy monien muiden maiden maajoukkuepelaajia. FC Kemillä heitä on yli yhden käden sormien verran. Tällaisia pelaajia on todella hienoa päästä kohtaamaan. Pelitason mennessä eteenpäin, myös Liigan näkyvyys on ottanut askeleita oikeaan suuntaan.

 

Ruutu+ -palvelu näyttää kaikki Futsal-Liigojen ottelut suorana ja selostettuna. AU:n kotiottelut selostaa Juho Torpo ja ottelulähetysten tuotannosta vastaa Mikko Seppälän johdolla MNR.

 

Lisäksi edellä mainitut EM-kisat välitetään kotikatsomoihin Ylen välityksellä. Futsal on näin toden teolla tunkemassa ihmisten olohuoneisiin, mikä on pelkästään positiivinen asia.

 

AU:n sopimustilanne ja kummiyritykset 09.09.2021

 

Maalivahdit

Henri Saarinen, Digikuu Oy

Petri Niinimäki, Matka-Niinimäki Oy

Emdad Palani

 

Kenttäpelaajat

Happonen Tuomas, Agrikumppanit Oy

Happonen Sami, Camfil Oy

Hoda Rei, kummiyhteisö LoPS

Köönikäs Mikko, Sallila Energia Oy

Loponen Juuso, kummihenkilö Joni Halkio

Louhela Mikke, EVIA Rakennus Oy

Luoma Jani, Honeysty energiageeli

Mäkinen Akseli, Loimaan Laaturakennus Oy

Mäkinen Janne, Kanniston Kotieläintila

Pekonen Aleksi, Farmi Niemelä Oy

Rouhiainen Otto

Saveljeff Saska

Tamminen Riku, Laakee Oy

Virtanen Teemu, Lihajaloste Korpela

 

Yllämainittujen lisäksi managerin pöytälaatikosta löytyy yhdelle kenttäpelaajalle sopimus valmiina ja syksyn aikana saatetaan nähdä vielä try out -pelaajia harjoituksissa.

    Copyright Alastaron Urheilijat r.y., Futsal  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet